Var handlar man julklapparna på nätet?

Att handla julklappar online kan spara dig både tid och pengar. Här är ett antal stora svenska nätbutiker som du kan lita på, i kategorierna böcker, kläder, skönhet & kosmetika, elektronik & prylar, natur & friluftsliv samt övrigt.

Böcker

Böcker är en klassiker som inte går ur tiden. Eller? En del har börjat anamma e-boken, och andra ljudboken. Dessa går naturligtvis också att köpa i nedanstående butiker.

Bokus – Sveriges största nätbokhandel. Har en sida med julklappstips för den rådville. De erbjuder fri frakt, bra priser och har julklappar i alla prisklasser. Tänk på att man kan köpa presentkort också (funkar i sista minuten…)!

Adlibris – Fri frakt och bra priser.

Kläder

Kläder är svårt. Svårt i butik och kanske ännu svårare på nätet. Men de allra flesta nätbutiker erbjuder idag fria returer och väl tilltaget öppet köp. Därför är risken för att julklappen ska ligga orörd i lådan inte särskilt stor.

zalando-logoZalando.se – Du har säkert sett reklamen på tv. Zalando satsar stort i Sverige, och har ofta attraktiva erbjudanden. Fri frakt, fria returer.

booztBoozt.com – Modebutik på nätet, för både män, kvinnor och barn. Fraktfritt om du beställer för över 499 kr, och fria returer.

Nelly.com – Modebutik på nätet. Erbjuder över 400 märken till honom och henne.

Skönhet & kosmetika

Perfekt att handla på nätet. Märkena är de samma, och vet man vad man är ute efter finns det ingen anledning att trängas i en butik.

Bangerhead – Fri frakt.

Eleven – Fri frakt vid beställningar över 600 kr.

Elektronik & prylar

CoolStuff – Julklappsbutiken över alla andra när det gäller crazy och lite annorlunda julklappar. 49 kr i enhetsfrakt. 90 dagars öppet köp!

CDON – En gammal räv i e-handelsvärlden, med gigantiskt sortiment och bra priser på film, musik, spel och en hel del elektronik. Fri frakt på en hel del varor – men kolla detta på den aktuella varan.

Natur & friluftsliv

outnorthOutnorth – Bäst på natur- och friluftsvaror på nätet. De har det mesta, och till bästa pris, med prisgaranti. Dessutom erbjuder de fri frakt (över 999 kr) och fria returer, samt förlängt öppet köp. Inte så mycket att fundera över här med andra ord. Vann utmärkelsen Årets e-handlare 2013 i kategorin Sport & Fritid (utmärkelse från prisjämförelsesajten Pricerunner).

Sport & fritid

runforest-logoRunforest.se – Specialiserade på löpning, med stort sortiment av skor, löparkläder och tillbehör. Fria returer.

sportamoreSportamore – Här hittar du träningskläderna så väl som resten av det du behöver, vare sig det är tennis, golf, kampsport eller sportfiske du håller på med. De är nischade på produkter till folk som håller på med sport – och gör det bra! De erbjuder fri frakt, fria returer, prisgaranti. 

gymgrossistenGymgrossisten – Kosttillskott, träningskläder och träningstillbehör. För folk som tar styrketräningen seriöst.

Upplevelser

LiveIt – Likaledes en bra sista minuten-julklapp. En upplevelse behöver nämligen inte levereras fysiskt innan jul.

Upplevelse.com – Som ovanstående, genial julklapp om du är lite sent ute. Här finns det massor av färdigförpackade upplevelser att välja mellan. Bra julklapp till han eller hon som har allt.

Övrigt

Tidningskungen – En perfekt sista minuten-julklapp hittar du hos Tidningskungen. I deras gigantiska sortiment av svenska och internationella tidsskrifter hittar du garanterat något du kan ge bort. Tidsbegränsade tidningsprenumerationer till kraftigt reducerade priser (jämfört med standardabonnemang). Många av dem inkluderar också en bonusprodukt.

Till sist, ett par ord om att vara trygg vid näthandel. Ett sätt att säkra sig att butikerna uppfyller grundläggande krav på säkerhet är att se efter märket Trygg E-handel. Det är en kvalitetsstämpel från Svensk Distanshandel, branchföreningen för distans- och e-handlare i Sverige.