Var handlar man julklapparna på nätet?

Att handla julklappar online kan spara dig både tid och pengar. Här är ett antal stora svenska nätbutiker som du kan lita på, i kategorierna böcker, kläder, skönhet & kosmetika, elektronik & prylar, natur & friluftsliv samt övrigt.

Läs mer →

Julklappsspelet – ett populärt alternativ!

I min familj spelar vi julklappsspel. Det betyder, för oss, att alla har köpt två julklappar till ett värde av ca. 50 kr styck. Det ska vara något som kan passa för de flesta, men är inte så knivigt, eftersom vi spelar om uppackade klappar också.

Vi spelar oftast tärning, men det har hänt att vi spelat ett kunskapsspel också. Här låter vi helt enkelt den som först uppnår ett visst antal poäng välja julklapp ur högen, och så vidare nedöver.

TärningTillbaka till tärningsspelandet…

Regler för tärningsspel

Du behöver: En (möjligen fler – se nedan) helt vanliga tärning(ar). En alarmklocka (alla mobiltelefoner har en sådan). Julklappar att spela om, till ett i förväg (som i vid inbjudan till julfirandet) avtalat värde (exempelvis två julklappar var á 50 kr).

 • En person sätter en alarmklocka på nedräkning från ett hemligt antal minuter, men lämpligen i intervallet 10-15 minuter – inte mer, och det övre talet bara om man är väldigt många.
 • En eller flera (om man är många) vanliga speltärningar skickas från person till person runt bordet.
 • När tärningen passerar slår du, och hoppas på tur!
 • En sexa, så får du ta en klapp från högen på bordet (eventuellt etta eller sexa, för att få det att gå fortare/bli mer spännande).
 • När julklapparna på bordet är slut, får du lov att roffa åt dig i andras klapphögar.
 • Så fort klockan ringer är leken slut. Eller – här KAN man sluta. Men man kan också fortsätta…
 • Alla packar upp de julklappar de lyckats kamma hem. Därefter sätter man klockan på nytt.
 • Leken återupptas med uppackade klappar, och här kan man alltså välja julklappar från andra, så snart man slår de magiska sifforna.
 • När klockan ringer är de julklappar du har liggande framför dig dina.
 • Ge bort en julklapp till stackaren som råkade bli utan, så att alla får en GOD JUL!

Årets julklapp 2013

Rosett

Det våras för årets julklapp. Den 19 november tillkännager Handelns utredningsinstitut (HUI) vad det blir. I fjol var det hörlurarna, och i 2011 var det den färdigpackade matkassen.

Hälsoarmbandet, som jag tipsat om tidigare, är favorittippat av spelbolagen, bland annat Paf. Riktiga högoddsare på deras lista är en vedsäck, som ger 250 gånger pengarna, och en segelbåt, som ger 500 gånger pengarna. Mer troligt är i så fall Second Hand-plagg/föremål eller en donation till ett gott ändamål, som kommer som 2:a respektive 3:a.

Vad kommer du att ge bort i år?

Billiga julklappar

Det är tanken som räknas, och det finns gott om julklappar som kan ordnas till en billig peng. Här kommer tips på billiga julklappar i flera varianter.  Kom ihåg att det inte är värdet i kronor och ören som räknas, men värdet för den som får julklappen.

Är du ute i lite god tid, så kan du sprida ut kostnaden över flera månader – så att du inte står veckan innan julafton med hela notan.

Betala med tid

När man har ont om pengar är det bra att ha gott om tid. Med tid kan man nämligen göra sina egna klappar, och detta blir oftast billigare – och dessutom mer ”genuint”. Läs mer i mitt blogginlägg julklappar du kan göra själv.

Rabatter, rea och erbjudanden

Julrushen börjar först på allvar i december, och därför finns det mycket att spara på att köpa klapparna i tid. Se blogginlägget nätbutiker för julklappshandel, och kolla in deras aktuella erbjudanden.

Enklare klappar kan vara väl så goda

Som sagt, det är inte prislappen som är det viktiga. Om du är riktigt duktig på välja klapp efter mottagare så har du nått långt. Många av de julklappar jag blivit mest glad för i mina dagar har varit mindre saker som jag liksom aldrig vetat att jag velat ha, men som har varit mitt i prick!

Vill du ha exempel på billigare klappar, så ta en titt i arkivet för etiketten billigt här på sidan. Det är julklappar jag tipsat om som kostar lite mindre (vilket ju är ett relativt begrepp, men säg 50-200 kr ca.).

 

Apple – shoppingdag eller ”Black Friday”

Äpple med hörlurar Vill passa på att tipsa om att Apple har s.k. shoppingfredag, nu på fredag, den 25:e november. Här brukar de ha fina rabatter och erbjudanden på en del produkter. Som vanligt när det gäller Apple så är allt hemligt till sista stund. Därför kan man inte annat än hoppas på att det blir rabatter på något man är intresserad av. Anyways – du hittar kampanjen här när den har öppnat.

Fram till dess kan du ju ta en titt på deras julklappstips. Massvis av tillbehör till iPrylarna – och fri frakt på allt!

Årets julklapp 2011

RosettHUI, eller Handels Utredningsinstitut, utser varje år Årets julklapp. Förra året var det läsplattan, året därförinnan var det spikmattan. Vad det blir i år är ännu inte klart. Detta offentliggörs nämligen först den 15 november.

Om man ska tro oddsen hos Betsson, så finns goda chanser att det blir en One Piece – den ger nämligen bara 250 kr på satsad 100-lapp. Som nummer två kommer kaffemaskinen. En riktig hödoddsare är Segway – ni vet den där som Fredrik i Solsidan susar runt på.

Uppdaterat: Årets julklapp är offentliggjord – det blev en färdigpackad matkasse.

Julklappar du kan göra själv

Här ska jag försöka samla förslag på julklappar du kan göra själv.

 • Ätbara julklappar
 • Pyssliga julklappar

Tips för en lyckad julklappsjakt

 • Skriv en lista över vem du ska ge bort julklapp till samt idé till vad det kan vara. Det viktigaste är att få med alla personer. Vad du ska ge är inte alltid solklart till att börja med. Där kan det behövas en liten brainstorming. Läs mer →