Billiga julklappar

Det är tanken som räknas, och det finns gott om julklappar som kan ordnas till en billig peng. Här kommer tips på billiga julklappar i flera varianter.  Kom ihåg att det inte är värdet i kronor och ören som räknas, men värdet för den som får julklappen.

Är du ute i lite god tid, så kan du sprida ut kostnaden över flera månader – så att du inte står veckan innan julafton med hela notan.

Betala med tid

När man har ont om pengar är det bra att ha gott om tid. Med tid kan man nämligen göra sina egna klappar, och detta blir oftast billigare – och dessutom mer ”genuint”. Läs mer i mitt blogginlägg julklappar du kan göra själv.

Rabatter, rea och erbjudanden

Julrushen börjar först på allvar i december, och därför finns det mycket att spara på att köpa klapparna i tid. Se blogginlägget nätbutiker för julklappshandel, och kolla in deras aktuella erbjudanden.

Enklare klappar kan vara väl så goda

Som sagt, det är inte prislappen som är det viktiga. Om du är riktigt duktig på välja klapp efter mottagare så har du nått långt. Många av de julklappar jag blivit mest glad för i mina dagar har varit mindre saker som jag liksom aldrig vetat att jag velat ha, men som har varit mitt i prick!

Vill du ha exempel på billigare klappar, så ta en titt i arkivet för etiketten billigt här på sidan. Det är julklappar jag tipsat om som kostar lite mindre (vilket ju är ett relativt begrepp, men säg 50-200 kr ca.).

 

Tips för en lyckad julklappsjakt

  • Skriv en lista över vem du ska ge bort julklapp till samt idé till vad det kan vara. Det viktigaste är att få med alla personer. Vad du ska ge är inte alltid solklart till att börja med. Där kan det behövas en liten brainstorming. Läs mer →