Ge bort en upplevelse i julklapp

Ge bort en upplevelse i julklapp! Ta med dig syrran på bio, bjud mormor och morfar på restaurang, anordna en weekend till dig och sambon. Möjligheterna är oändliga. Kommer du inte på något eget, så se på de upplevelser du kan köpa dig till.

ferrari-ny-bild

Nätbutikerna Upplevelse.com och Liveit har specialiserat sig på just det – upplevelser. Här hittar du bland annat  chokladmassage, fiskpedikyr, sportbilsupplevelser, fotoshoot, vin- och ölprovning, kryssningar, spaupplevelser – ja, det mesta i upplevelsesväg. Låt dig inspireras.

Här kan du få inspiration till egna upptåg och äventyr, eller göra slag i saken och köpa en färdigförpackad upplevelse till en du är glad i. De säljer förresten presentkort också!

För matfantasten, kökshjälten eller den nyutflyttade – för Bagaren och Kocken

slickepottHos Bagaren och Kocken har de allt för köket. Här hittar du allt från slickepott och slev till senaste modellen av KitchenAids köksmaskiner, och köksradion. Något för de flesta med andra ord, men kanske särskilt för den köksintresserade, eller den nyetablerade.

kitchenaidFrakt på 59 kr (eller gratis vid köp över 500 kr), 30 dagars ångerrätt.

Butiken har fått bra betyg av kunderna på prisjämförelsessajterna, och har stort sortiment.

Supermat till supermän (och kvinnor)

Ge bort lyxiga förbrukningsvaror som inte blir stående och ta plats. Ge bort mat – supermat till och med. På Svensk Hälsokost säljer de supermat, kosttillskott, träningsredskap och annat för hälsa och välmående. Ta en titt!

Fri frakt när du beställer för över 800 kr. Snabba leveranser.

Apropos årets julklapp – den färdigpackade matkassen

Jag har ju tidigare skrivit om årets julklapp, och att det för år 2011 blev den färdigpackade matkassen.

Som årets julklapp ska det här ju vara en upplagd – just det – julklapp. Flera företag har specialiserat sig på att sätta ihop matkassar med ett innehåll som gör att du kan laga si och så många kompletta middagar till familjen. Hos Linas Matkasse kan du köpa ett presentkort, så att mottagaren när han eller hon känner att det är dags, själv kan gå in och beställa en matkasse. Du slipper handla färskvarorna i julruschen, och mottagaren slipper stressa med att få dem uppätna i dagarna efter jul, då man ofta har en del över från själva julfirandet… Värt att tänka över!

Årets julklapp 2011

RosettHUI, eller Handels Utredningsinstitut, utser varje år Årets julklapp. Förra året var det läsplattan, året därförinnan var det spikmattan. Vad det blir i år är ännu inte klart. Detta offentliggörs nämligen först den 15 november.

Om man ska tro oddsen hos Betsson, så finns goda chanser att det blir en One Piece – den ger nämligen bara 250 kr på satsad 100-lapp. Som nummer två kommer kaffemaskinen. En riktig hödoddsare är Segway – ni vet den där som Fredrik i Solsidan susar runt på.

Uppdaterat: Årets julklapp är offentliggjord – det blev en färdigpackad matkasse.

Sista minuten-julklapp: Upplevelser

Fallskärmsflygare

Något som blir mer och mer populärt (med rätta tycker jag!) är att ge bort upplevelser i julklapp. Här kan man verkligen skräddarsy sin klapp till mottagaren – allt efter hur mycket tid och energi man har. Det kan vara precis så enkelt eller avancerat som man själv vill. Detta är dessutom en bra sista minuten-julklapp, då du inte behöver packa in något som ska fraktas till dig innan jul, utan det räcker med att du ger ett kort eller liknande. Läs mer →