Kroppsbutiken till räddning

Min lillasyster har sagt att om jag inte kommer på något annat att ge henne i present eller julklapp, så köp något från The Body Shop. Det blir hon alltid glad för, och får alltid användning för. De har krämer, shampoon, tvålar, smink, massageoljor,  hårkurer, parfymer och stort sett allt annat kroppsvårdsrelaterat du kan tänka dig. För både kvinnor och män. Från billigt till dyrt.

Presentförpackning från The Body Shop

Har du med en allergiker att göra, eller en med mycket eksem, så var försiktig med parfymerade produkter – annars är det bara att köra på.

The Body Shop har fri frakt på beställningar över 250 kr, och har förslag på julklappar om du inte vet vad du ska gå efter.

Julklappsspelet – ett populärt alternativ!

I min familj spelar vi julklappsspel. Det betyder, för oss, att alla har köpt två julklappar till ett värde av ca. 50 kr styck. Det ska vara något som kan passa för de flesta, men är inte så knivigt, eftersom vi spelar om uppackade klappar också.

Vi spelar oftast tärning, men det har hänt att vi spelat ett kunskapsspel också. Här låter vi helt enkelt den som först uppnår ett visst antal poäng välja julklapp ur högen, och så vidare nedöver.

TärningTillbaka till tärningsspelandet…

Regler för tärningsspel

Du behöver: En (möjligen fler – se nedan) helt vanliga tärning(ar). En alarmklocka (alla mobiltelefoner har en sådan). Julklappar att spela om, till ett i förväg (som i vid inbjudan till julfirandet) avtalat värde (exempelvis två julklappar var á 50 kr).

 • En person sätter en alarmklocka på nedräkning från ett hemligt antal minuter, men lämpligen i intervallet 10-15 minuter – inte mer, och det övre talet bara om man är väldigt många.
 • En eller flera (om man är många) vanliga speltärningar skickas från person till person runt bordet.
 • När tärningen passerar slår du, och hoppas på tur!
 • En sexa, så får du ta en klapp från högen på bordet (eventuellt etta eller sexa, för att få det att gå fortare/bli mer spännande).
 • När julklapparna på bordet är slut, får du lov att roffa åt dig i andras klapphögar.
 • Så fort klockan ringer är leken slut. Eller – här KAN man sluta. Men man kan också fortsätta…
 • Alla packar upp de julklappar de lyckats kamma hem. Därefter sätter man klockan på nytt.
 • Leken återupptas med uppackade klappar, och här kan man alltså välja julklappar från andra, så snart man slår de magiska sifforna.
 • När klockan ringer är de julklappar du har liggande framför dig dina.
 • Ge bort en julklapp till stackaren som råkade bli utan, så att alla får en GOD JUL!

Klassisk julklapp?

Strumpor eller strumpbyxor i julklapp, tråkigt? Nej, inte nödvändigtvis. Det är skillnad på strumpor och strumpor… Ta en titt på utbudet på på Happysocks.se.

Köper du minst fyra produkter är frakten fri. Annars kostar det 30 kr.

Galna roliga julklappar

skäggmössaFör honom eller henne som har allt, men som uppskattar något lite annorlunda rekommenderar jag en titt in på Coolstuff.se. Här hittar du allt från skäggmössor och blåsapor till mer tekniska prylar som flytande högtalare och elektroniska slipshängare. Väl värt ett besök med andra ord.

De har även en avdelning där du utifrån kön, pris och ålder kan få ett utval av passande julklappar. Här kan du alltså hitta billiga julklappar om det är det du är på jakt efter, eller se årets mest populära julklappar.

De garanterar leverans innan julafton så länge du beställer innan kl. 13 den 20 december. Good stuff! CoolStuff.

Billiga julklappar

Det är tanken som räknas, och det finns gott om julklappar som kan ordnas till en billig peng. Här kommer tips på billiga julklappar i flera varianter.  Kom ihåg att det inte är värdet i kronor och ören som räknas, men värdet för den som får julklappen.

Är du ute i lite god tid, så kan du sprida ut kostnaden över flera månader – så att du inte står veckan innan julafton med hela notan.

Betala med tid

När man har ont om pengar är det bra att ha gott om tid. Med tid kan man nämligen göra sina egna klappar, och detta blir oftast billigare – och dessutom mer ”genuint”. Läs mer i mitt blogginlägg julklappar du kan göra själv.

Rabatter, rea och erbjudanden

Julrushen börjar först på allvar i december, och därför finns det mycket att spara på att köpa klapparna i tid. Se blogginlägget nätbutiker för julklappshandel, och kolla in deras aktuella erbjudanden.

Enklare klappar kan vara väl så goda

Som sagt, det är inte prislappen som är det viktiga. Om du är riktigt duktig på välja klapp efter mottagare så har du nått långt. Många av de julklappar jag blivit mest glad för i mina dagar har varit mindre saker som jag liksom aldrig vetat att jag velat ha, men som har varit mitt i prick!

Vill du ha exempel på billigare klappar, så ta en titt i arkivet för etiketten billigt här på sidan. Det är julklappar jag tipsat om som kostar lite mindre (vilket ju är ett relativt begrepp, men säg 50-200 kr ca.).

 

Hacka dina prylar – släpp fixarfrasse lös!

Sugru är en silikonlera man kan använda till att ”hacka” eller modifiera saker. Den är elektriskt isolerande, tåler värme och kyla och har en del andra häftiga egenskaper som du kan läsa mer om på sugru.com. Coolt material, kanske julklapp till cool kompis? Köp det i så fall på hemsidan.

Fotoalmanacka gratis just nu!

FotoalmanackaJag har tidigare skrivit om vad man kan göra med fotografier. Här kommer ett hett tips för dig som vill ordna en personlig julklapp snabbt och lätt! Photobox.se har en kampanj, där de fram till och med jul erbjuder nya kunder en gratis fotoalmanacka.

Leta fram lite fina bilder på familjen, ladda upp, beställ – och vips, så har du en fotoalmanacka att ge bort. En julklapp som kan sprida glädje i ett helt år!

Läs mer och beställ hos photobox.se

Pyjamas och andra nattkläder

NattlinnePyjamas eller nattlinne är (eller kan vara) ett sånt där lyxplagg som man aldrig själv går och köper – och därför passar det bra som julklapp! Det finns i alla prisklasser och modeller – något för alla plånböcker med andra ord.

Här kommer ett par förslag från Nelly.com. Det går naturligtvis lika bra att köpa dem i butik, offline 🙂 Det här är ju plagg som är relativt lättköpta. Läs mer →

Prylar, pryttlar och lite crazy julklappar

En del av oss har för mycket prylar, andra kan inte få nog. Om du vill ge bort något kul, som inte nödvändigtvis (men ofta) fyller en funktion, så ta en titt hos CoolStuff.

De säljer allt från bananfordral (så att bananen inte blir brun i ryggsäcken!) för 29 kr till avancerade prylar såsom personvåg med wifi-anslutning för 1499 kr. Här finns klappar i alla prisklasser, från billigt till dyrt med andra ord.

CoolStuff har även en sida med de mest populära julklapparna just nu. Ta en titt om du vill vara ”inne” 🙂 Just nu ligger toalettgolf(!) på 10:e plats, så jag vet inte om jag hade stirrat mig blind på just den listan när årets julklapp ska utses.

Julklappar du kan göra själv

Här ska jag försöka samla förslag på julklappar du kan göra själv.

 • Ätbara julklappar
 • Pyssliga julklappar

Fotoklappen – kollage, poster, tavla

 

KollageI våra tider har det där med bilder blivit väldigt lätt. För lätt kanske? Du har säkert en massa bilder liggande på datorn där hemma, som du aldrig får gjort något med. Det har jag åtminstone. Gör något fint med dem! Läs mer →