Apropos årets julklapp – den färdigpackade matkassen

Jag har ju tidigare skrivit om årets julklapp, och att det för år 2011 blev den färdigpackade matkassen.

Som årets julklapp ska det här ju vara en upplagd – just det – julklapp. Flera företag har specialiserat sig på att sätta ihop matkassar med ett innehåll som gör att du kan laga si och så många kompletta middagar till familjen. Hos Linas Matkasse kan du köpa ett presentkort, så att mottagaren när han eller hon känner att det är dags, själv kan gå in och beställa en matkasse. Du slipper handla färskvarorna i julruschen, och mottagaren slipper stressa med att få dem uppätna i dagarna efter jul, då man ofta har en del över från själva julfirandet… Värt att tänka över!

Årets julklapp 2011

RosettHUI, eller Handels Utredningsinstitut, utser varje år Årets julklapp. Förra året var det läsplattan, året därförinnan var det spikmattan. Vad det blir i år är ännu inte klart. Detta offentliggörs nämligen först den 15 november.

Om man ska tro oddsen hos Betsson, så finns goda chanser att det blir en One Piece – den ger nämligen bara 250 kr på satsad 100-lapp. Som nummer två kommer kaffemaskinen. En riktig hödoddsare är Segway – ni vet den där som Fredrik i Solsidan susar runt på.

Uppdaterat: Årets julklapp är offentliggjord – det blev en färdigpackad matkasse.